روکش دندان کودکان

وقتی دندان کودکان دچار خرابی و پوسیدگی می شود، صرف نظر از اینکه دندان دائمی است یا موقت، باید ترمیم شود. اگر نیاز به عصب کشی دندان کودکان و یا روکش دندان هست، حتما باید انجام شود.ما در این مطلب، قصد داریم تا شما را با روکش دندان کودکان، بیشتر آشنا کنیم. انواع روکش دندان کودکان و تفاوت آن با عصب کشی و همچنین هزینه ی انجام آن را بررسی می کنیم. پس با ما همراه باشید.

روکش دندان کودکان یک لایه محافظتی است که به راحتی می تواند دندان های آسیب دیده کودکان را در برابر پوسیدگی های شدیدتر، ترک خوردگی ها، بدرنگ بودن و بسیاری مشکلات دیگر حفظ کند. بنابراین امروزه این فرصت برای والدین پیش آمده است تا با استفاده از انواع روکش دندان کودکان بتوانند از دندان های شیری فرزندان خود نگهداری کرده و سلامت دندان های دائمی آنها را در کنار ظاهری زیباتر برای آنها به وجود آورند.

روکش دندان کودکان چیست؟

مراقبت از دندان ها سخت است و این مسئله در کودکان، سخت تر است. وقتی دندان کودکان آسیب می بیند و یا دچار پوسیدگی میشود، بعد از ترمیم، بهتر است از یک لایه ی محافظتی روی آن استفاده شود. این لایه ی محافظتی، همان روکش دندان است.

روکش دندان کودکان، لایه ای است که متخصص دندانپزشکی  کودکان روی دندان های پوسیده، خراب و یا ترمیم شده می کشد تا از بروز آسیب بیشتر و ترک خوردگی، جلوگیری کند. دندان های شیری در کودکان، به شدت آسیب پذیر هستند و گاهی در اثر بی دقتی در خوردن، ممکن است شکسته شوند یا دچار لب پریدگی شوند. این اتفاق می تواند منجر به اختلال در خوردن و جویدن غذا شود.

گاهی مشاهده می شود که به دلیل لب پریده شدن دندان یا داشتن نوک تیز، زبان و لب های کودک، دچار زخم و خونریزی می شود. متخصص دندانپزشکی کودکان می تواند برای پیشگیری از این اتفاقات، با یک روکش دندان، مشکل را حل کند.

روکش دندان کودکان چیست ؟

روکش دندان کودکان، علاوه بر جنبه ی درمانی و محافظت، می توان جنبه ی زیبایی و ظاهری نیز داشته باشد. برخی از بچه ها در اثر خوردن شیرینی زیاد و عدم مسواک کردن صحیح، دچار خوردگی و پوسیدگی دندان شیری می شوند که راهی جز ترمیم وجود ندارد. اگر پیش از ترمیم، نیاز به عصب کشی دندان باشد، بهتر است پس از پایان کار، دندان مورد نظر، روکش شود. این کار می تواند ظاهر دندان و زیبایی آن را همچنان حفظ کند.

روکش ها بسیار نازک هستند و فقط ۰.۳-۰.۵ میلی متر ضخامت دارند. آنها با یک ماده بسیار قوی به سطح جلویی دندان ها چسبانده می شوند. تعمیر روکش یک فرآیند نسبتاً پیچیده است که نیاز به دقت و رعایت دقیق قوانین توسط پزشک دارد.

روکش دندان برای چه سنی است

مهمترین شرط برای نصب روکش این است که دندان ها باید دائمی باشند. به دلایل واضح، روکش روی دندان شیری کودکان قرار نمی گیرد. هیچ محدودیت سنی برای روکش دندان ها به صورت رسمی اعلام نشده است.

با این حال، اغلب دندانپزشکان توصیه می کنند که بیماران بهتر است از سن ۱۸ سالگی روکش کردن دندان را شروع کنند؛ مگر اینکه مواردی پیش بیاید که با در نظر گرفتن و مشورت با پزشک متخصص در سنین پایین تر انجام این عمل لازم باشد، زیرا در این زمان سیستم دندان آلوئولار کاملاً تشکیل و مینای دندان تقویت شده است.

در حالت ایده‌آل، روکش‌های نصب‌شده باید نامرئی و به‌گونه‌ای ثابت باشند که نتوان آن ها را از پهلو مشاهده کرد. به همین دلیل است که برای هم سطح شدن روکش ها با بقیه دندان ها، لایه رویی مینا در ناحیه ای که روکش ها نصب شده اند کمی آسیاب می شود (تقریباً ۰.۲،۰.۶ میلی متر عمق دارد). باید توجه کرد بخاطر کودکمان بهتر است این کار را به متخصص دندانپزشکی کودکان سپرد.

روکش دندان زیر ۱۸ سال

روکش دندان زیر ۱۸ سال معمولاً توصیه نمی شود، زیرا دندان ها هنوز در حال رشد هستند. روکش دندان می تواند رشد دندان ها را محدود کند و باعث مشکلاتی در آینده شود.

دلایلی که روکش دندان زیر ۱۸ سال توصیه نمی شود عبارت از:

  • دندان ها هنوز در حال رشد هستند و ممکن است به مرور زمان تغییر شکل دهند.
  • روکش دندان می تواند رشد دندان ها را محدود کند.
  • روکش دندان ممکن است باعث مشکلاتی در آینده شود، مانند پوسیدگی دندان زیر روکش.

اگر کودک شما زیر ۱۸ سال است و نیاز به روکش دندان دارد، دندانپزشک شما ممکن است گزینه های درمانی دیگری را در نظر بگیرد.

  • ترمیم دندان
  • پر کردن دندان
  • کشیدن دندان

در اینجا چند نکته برای والدین کودکانی که زیر ۱۸ سال هستند و نیاز به درمان دندان دارند آورده شده است:

  • با  متخصص دندانپزشک کوکان در مورد بهترین گزینه درمانی برای کودکتان صحبت کنید.
  • به کودک خود توضیح دهید که چه اتفاقی می افتد و چه انتظاری باید داشته باشد.
  • در طول درمان کودک خود را آرام نگه دارید.
  • بعد از درمان به کودک خود کمک کنید تا داروهای مسکن را طبق دستور مصرف کند.

 

چگونه از دندان های فرزندمان مراقبت کنیم؟

دندان های شیری کودکان از جمله بخش های آسیب پذیر بدن هر کودکی به حساب می آید که ممکن است در اثر وارد آمدن فشار دچار ترک خوردگی، شکستگی و یا لب پریدگی شوند و در مواقعی حتی ممکن است از چندین سطح پوسیده شده و یا بدرنگ باشند و یا دندان ها در سطح نامتناسبی از یکدیگر قرار گرفته باشند. البته گاهی اوقات نیز به دلایل مختلفی مانند عفونت های ریشه ای، دندانپزشکی اطفال مجبور به عصب کشی دندان می شود که در چنین مواقعی والدین می توانند با کمک یک متخصص دندانپزشکی کودکان با استفاده از روکش دندان کودکان مشکلات به وجود آمده را با کمترین هزینه برطرف نمایند و ضمن حفظ سلامت دهان و دندان فرزندان خود چهره زیباتری را برای کودکان به وجود آورند. البته توجه داشته باشید که انجام این عمل می اند توسط روکش های مختلفی صورت بگیرد.

چگونه از دندان های فرزندمان مراقبت کنیم ؟

معرفی انواع روکش دندان کودکان

از آنجایی که کودکان در زمان خردسالی نمی توانند به درستی از دندان های خود مراقبت کنند بنابراین دندان های آنها همیشه در معرض آسیب های جدی قرار دارد که گاهی اوقات این آسیب ها می تواند مخاطرات جدی را بر لثه کودک وارد کند و سلامت دهان و دندان وی را در بزرگسالی با مشکلات جدی رو به رو سازد.بنابراین شما در مراجعه به یک متخصص دندانپزشکی کودکان بسته به نوع آسیب دیدگی دندان های شیری کودک و انتخاب گزینه روکش دندان با چندین نوع روکش برخورد خواهید داشت. مانند:

پردازش دندان برای تثبیت مطمئن آستر.

اسکن دندان یا برداشتن قالب برای ساخت روکش در آزمایشگاه دندانپزشکی.

اگر اندازه روکش با دندان مطابقت نداشته باشد، لبه های آن بیرون زده و به لثه یا دندان مجاور فشار وارد می کند. این باعث شروع التهاب، درد می شود. دلیل دیگر ممکن است چرخش بیش از حد عمیق مینا باشد. این عاج را آشکار می کند. دندان ها در هنگام غذا خوردن شروع به واکنش دردناکی به تغییرات دما می کنند.

  • روکش استیل ضد زنگ
  • روکش استریپ کامپوزیتی
  • روکش استیل ونیری
  • روکش زیرکونیوم
  • کامپوزیت
  • سرامیک
  • لومینره

دندانپزشک متخصص کودکان، برای روکش کردن دندان ها، نسبت به نوع پوسیدگی و وخامت آن، روکش مناسب را انتخاب کرده و روی دندان کودک می کشد. برخی از معروف ترین روکش های دندان شامل موارد زیر هستند:

روکش استریپ کامپوزیتی

این نوع روکش برای کودکان استفاده می شود. وقتی نوک دندان ها تیز باشد و یا به هر دلیل دندان ها نیاز به مراقبت و روکش داشته باشند، می توان از این روکش استفاده کرد. روکش های استریپ کامپوزیتی با استفاده از یک پلاستیک شفاف و یک کامپوزیت سفت شده روی دندان انجام می شود. این روکش، می تواند جنبه ی زیبایی داشته باشد و به مینای دندان چسبیده شود. البته احتمال شکستن آن وجود دارد. پس باید از آن مراقبت به عمل آید.

روکش استیل ضد زنگ

این روکش ها ار ۱۹۴۰ به این طرف، توسط دندانپزشکان مورد استفاده قرار گرفت. ترکیب آهن و کربن و برخی فلزات مانند کروم، ایجاد یک استیل ضد زنگ و ضد لک می کند و می تواند روی دندان های کودک قرار گرفته و حتی با بزاق دهان نیز، زنگ نزند. این روکش ها بسیار مقاوم وبا داوم هستند اما ظاهر زیبایی دارند.

روکش استیل ونیزی

این روکش ها که رنگ سفیدی دارند، نسبت به روکش های ضد زنگ استیلی، شکل ظاهری بهتر و رنگ شبیه به دندان دارند. البته در ساخت این روکش ها، دوام و ضد لک بودن نیز حائز اهمیت است که این روکش ها، دارای این ویژگی ها نیز هستند.

روکش های ضد لک که روکش سفید دارند و رزین ونیر می باشند که ترکیبی از دوام روکش های استیل ضد لک هم در آن ها استفاده می شود. با اینکه کمتر نسبت به هموراژ و رطوبت در طی جایگذاری حساسند، اما مقاومتشان در برابر برداشت ساختاری از دندان محدود است. این روکش ها معمولا نسبت به استیل و روکش های پلی کربنات، قیمت بالاتری دارد.

 روکش زیرکونیوم

این روکش ها نسبت به بقیه ی روکش های دندانی، گران تر و مقاومت بالاتری دارند. این روکش، از جنس سرامیک بوده و از زیرکونیوم اکساید ساخته می شود.

مزایایی روکش دندان کودکان

آسیب به دندان کودکان و خرابی آن ها، یک امر طبیعی است و برای هر کودکی رخ می دهد. زیرا کودکان مثل بزرگسالان، قدرت درک بالایی دارند تا از دندان های خود مراقبت کنند. روکش دندان کودکان، برای بچه هایی که کارشان به ترمیم دندان می کشد، لازم و ضروری است.

 

مزایای روکش دندان کودکان

متاسفانه برخی از پدر و مادرها تصور می کنند که چون دندان های فرزندشان شیری و موقت است، نیازی به ترمیم یا روکش دندان ندارد. اما این یک تصور اشتباه است. روکش دندان کودکان، مزایایی زیادی دارد که برخی از ان ها شامل موارد زیر است:

  • کمک به حفظ شکل ظاهری دندان
  • جلوگیری از پوسیدگی بیش از حد
  • جلوگیری از درد دندان به هنگام خوردن غذا
  • پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی در بزرگسالی
  • جلوگیری از عفونت دندان

چه موقع روکش دندان کودکان لازم است؟

همیشه والدین از دندانپزشکی اطفال این سوال را دارند که چه زمانی کودک آنها می تواند کاندیدای انجام روکش دندان باشد؟ در حقیقت زمانی که فرزند آنها دچار مشکلات ذیل باشد می تواند با کمک روکش کردن دندان های شیری آنها کمک بسزایی را برای سلامتی فرزند خود انجام دهند.

  • کودک به علت درد دندان و یا تیزی دندان در جویدن غذا توانایی لازم را نداشته باشد
  • به علت نامرتب بودن دندان ها و یا استفاده از قطره آهن و تیرگی دندان ها کودک ظاهر نامناسبی داشته باشد
  • بوی بد از دهان کودک استشمام شود
  • فضای کافی برای رویش دندان های دائمی وجود نداشته باشد
  • پوسیدگی دندان در حال پیشروی باشد و یا پوسیدگی دندان باعث عفونت لثه در کودک شده باشد

تا چه زمانی روکش دندان کاربرد دارد؟

گاهی اوقات یک دندانپزشک کودک به علت بی قراری کودکان از درد دندان و یا جلوگیری اثرات مخرب پوسیدگی های آنها بر دندان های دائمی تنها راهکار درمان را استفاده از روکش دندان می داند که در چنین حالتی تنها یک لمینت دندان می تواند از باقیمانده تاج دندان محافظت کند و تا هر مدتی که دندان شیری در دهان کودک وجود داشته باشد آن هم به عنوان محافظ دندان در دهان باقی بماند. خوب است بدانید روکش دندان کودک یا همان لمینت دندان کودک هیچ مانعی برای ارتودنسی دندان کودکان نمی باشد.

بهترین دندانپزشک کودکان

دندانپزشکان کودک زیادی در کشورمان وجود دارند که به خوبی می توانند این کار را تنها در یک جلسه بدون وجود هیچ احساس دردی در فرزندان دلبند شما انجام دهند که در بین آنها دکتر الهام توکلیان یکی از دندانپزشکان حاذق است که می تواند در کمترین زمان روکش مناسبی برای دندان های شیری یا دائمی کودکان شما را آماده ساخته و با استفاده از مواد بی حسی در مطب آن را در بالای لثه کودک جای گذاری کند.

بهترین دندانپزشک کودکان

 

لق شدن روکش دندان شیری

هنگام استفاده از چسب با کیفیت پایین، عوارض ایجاد می شود. با گذشت زمان، ریز ترک ها ایجاد میشوند
، میکروارگانیسم های بیماری زا به مرور زمان به داخل آنها نفوذ می کنند و روند تخریب آغاز می شود.

هزینه روکش دندان کودکان چگونه است؟

هزینه روکش کردن دندان در کودکان و بزرگسالان، با یکدیگر، تفاوت دارد. همچنین قیمت روکش دندان به متخصص بودن یا نبودن پزشک و همچنین به کلینیکی که در آن روکش دندان انجام می شود بستگی دارد. مهم تر از همه، جنس روکش دندان است. قیمت روکش دندان، بستگی به متریال به کار رفته در آن دارد.

    کلام آخر

    برای روکش دندان کودکان، بهتر است به متخصص دندان کودکان مراجعه کنید و این زمان را به تاخیر نیندازید. دکتر الهام توکلیان، متخصص دندان پشکی کودکان، می تواند این کار را برای کودک شما، به راحتی و با مناسب ترین قیمت، انجام دهد.

    سوالات متداول روکش دندان کودکان

    وقتی دندان کودکان آسیب می بیند و یا دچار پوسیدگی میشود، بعد از ترمیم، بهتر است از یک لایه ی محافظتی روی آن استفاده شود. این لایه ی محافظتی، همان روکش دندان است.روکش دندان کودکان، لایه ای است که متخصص دندان کودکان روی دندان های پوسیده، خراب و یا ترمیم شده می کشد تا از بروز آسیب بیشتر و ترک خوردگی، جلوگیری کند.
    روکش استیل ضد زنگ روکش استریپ کامپوزیتی روکش استیل ونیری روکش زیرکونیوم
    متاسفانه برخی از پدر و مادرها تصور می کنند که چون دندان های فرزندشان شیری و موقت است، نیازی به ترمیم یا روکش دندان ندارد. اما این یک تصور اشتباه است. روکش دندان کودکان، مزایایی زیادی دارد که برخی از ان ها شامل موارد زیر است:کمک به حفظ شکل ظاهری دندان جلوگیری از پوسیدگی بیش از حد جلوگیری از درد دندان به هنگام خوردن غذا پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی در بزرگسالی جلوگیری از عفونت دندان

    نظر دهید